För att använda WordPress behöver du först köpa ett domännamn och ett webbhotell.

Ett domännamn är adressen till din webbplats, till exempel ”www.example.com”. Ett webbhotell är en plats där din webbplats lagras på internet.

När du har köpt ett domännamn och ett webbhotell kan du börja installera WordPress. Du kan installera WordPress själv eller använda en webbhotellleverantör som erbjuder en automatisk installationsprocess.

När WordPress är installerat kan du börja skapa din webbplats. Du kan göra detta genom att lägga till innehåll, till exempel text, bilder och videor. Du kan också anpassa utseendet på din webbplats genom att använda teman och tillägg.

Här är en steg-för-steg-guide för att använda WordPress:

 1. Köp ett domännamn och ett webbhotell.
 2. Installera WordPress.
 3. Lägg till innehåll till din webbplats.
 4. Anpassa utseendet på din webbplats.

Köp ett domännamn och ett webbhotell

Det finns många olika webbhotellleverantörer att välja mellan. När du väljer en webbhotellleverantör bör du tänka på följande:

 • Pris
 • Lagringsutrymme
 • Bandbredd
 • Support

Installera WordPress

Du kan installera WordPress själv eller använda en webbhotellleverantör som erbjuder en automatisk installationsprocess.

Om du installerar WordPress själv kan du följa dessa steg:

 1. Ladda ner WordPress-installationsfilen.
 2. Öppna installationen i en webbläsare.
 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Om du använder en webbhotellleverantör kan du följa dessa steg:

 1. Gå till webbhotellleverantörens kontrollpanel.
 2. Hitta alternativet för att installera WordPress.
 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Lägg till innehåll till din webbplats

När WordPress är installerat kan du börja lägga till innehåll till din webbplats. Du kan göra detta genom att skapa nya inlägg, sidor och mediabibliotek.

Anpassa utseendet på din webbplats

Du kan anpassa utseendet på din webbplats genom att använda teman och tillägg. Det finns ett stort utbud av teman och tillägg att välja mellan, så du kan hitta något som passar din webbplats perfekt.

Här är några tips för att använda WordPress:

 • Använd ett bra tema. Ett tema är en färg- och layoutmall som du kan använda för att anpassa utseendet på din webbplats.
 • Lägg till tillägg. Tillägg kan lägga till nya funktioner till din webbplats, till exempel en e-handelbutik eller en blogg.
 • Uppdatera WordPress regelbundet. WordPress uppdateras regelbundet med säkerhetsfixar och nya funktioner. Det är viktigt att hålla din webbplats uppdaterad för att förhindra hackningar.

WordPress är ett kraftfullt och mångsidigt verktyg som kan hjälpa dig att skapa en webbplats som möter dina behov. Om du följer dessa steg kan du komma igång med WordPress på nolltid.tunesharemore_vertadd_photo_alternate

Picture of Mikael Bexander

Mikael Bexander

Wordpressutbildningen
Svenska Mediatricket AB